veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 22. Pravoslavlje, religija » Deca i omladina – Prema zapisima atonskog starca Svetog Porfirija Kavsokalivita

Deca i omladina – Prema zapisima atonskog starca Svetog Porfirija Kavsokalivita

Br. strana: 80
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 300,00 RSD
(Popust: 23 %)
Cena na sajtu:
230,00 RSDUšteda: 70,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Nema na zalihama

Ovu knjigu trenutno nemamo na stanju. Da li želite da budete obavešteni kada ponovo bude dostupna?

Sadržaj:

Deca i omladina- Prema zapisima atonskog starca Svetog Porfirija Kavsokalivita

Otac Porfirije se rodio 1906. godine u vrlo siromašnoj, ali blagočestivoj (pobožnoj) porodici u selu Agios Joanis (Sveti Jovan) u Karistiji na ostrvu Eubeja (Evia). Čitavo njegovo obrazovanje sastojalo se od dva razreda osnovne škole. Pismenosti se naučio – po njegovim rečima – čitajući Jevanđelje i crkvene bogoslužbene knjige. Da bi materijalno pomogao porodicu, njegov otac otišao je na izgradnju Panomskog kanala…

Vaspitavanje deteta počinje od trenutka njegovog začeća.

Vaspitavanje deteta počinje od trenutka njegovog začeća. Embrion čuje i oseća u majčinoj utrobi. Da, on čuje i vidi majčinim očima, razumeva njene pokrete i oseća iako mu um još nije razvijen. Čim se smrkne majčino lice – smrači se i njegovo. Nervira li se majka – nervira se i on. Ono što oseća majka, – tugu, bol, strah, uznemirenost i slično, – to doživljava i on. Ako majka ne želi embrion, ako ga ne voli, on to oseća i u njegovoj nežnoj duši stvaraju se traume koje će ga pratiti kroz čitav život. Sasvim suprotno dešava se kad ga prate majčina sveta osećanja. Kad majka oseća radost, mir i ljubav prema embrionu, ona sve to tajanstveno prenosi na njega, kao što kasnije prenosi i na već rođenu decu.

Stoga majka treba veoma mnogo da se moli za vreme trudnoće i da voli svoje još nerođeno čedo, da miluje svoj stomak, da čita psalme, da peva tropare, da živi svetim životom. To je i njoj samoj na korist, ali time se žrtvuje i za ljubav deteta začetog u njoj, da bi njeno buduće dete postalo što svetije i da bi od samoga početka imalo svete životne osnove. Vidite li koliko je za ženu osetljiva stvar začeće i nošenje deteta, kolika je to odgovornost i kakva čast?

Deca i omladina – Prema zapisima atonskog starca Svetog Porfirija Kavsokalivita

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige iz iste oblasti:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Deca i omladina – Prema zapisima atonskog starca Svetog Porfirija Kavsokalivita”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara