veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 22. Pravoslavlje, religija » DUHOVNI LEK ZA DEPRESIJU

DUHOVNI LEK ZA DEPRESIJU

Br. strana: 134
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 350,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
280,00 RSDUšteda: 70,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

DUHOVNI LEK ZA DEPRESIJU

Ukoliko nam je cilj da vodimo duhovnu borbu i da, uz Božiju pomoć, porazimo demone zla, trebalo bi da na svaki način čuvamo srce od demona čamotinje. Kao što moljac nagriza odeću, a crv drvo, tako i tuga izjeda čovekovu dušu. Ona čoveku pomaže da izbegne svaki koristan susret, da prihvati savet od istinskih prijatelja i sprečava čoveka da ljubazno i mirno govori. Obuzimajući vascelu dušu, tuga je ispunjava gorčinom i nemarnošću. Zatim joj demon tuge predlaže da bi trebalo da se odvoji od ostalih ljudi, jer su oni uzrok njene uznemirenosti. On ne dopušta duši da shvati da njena bolest ne dolazi spolja, već leži unutra, skrivena, i projavljuje se samo onda kada iskušenja napadaju dušu zbog njenih asketskih trudova.

Ne znamo da li patite od depresije. Ali znamo da ste, čak ako i ne patite, i vi i mi i svi drugi izloženi opasnosti da obolite od ove ozbiljne bolesti duše i tela. Mogli bi je nazvati bolešću dvadesetog veka, mada je veoma verovatno da će se njena raširenost povećati kako ulazimo u 21. vek. Zaista, u dvadesetom veku prvi put smo čuli za nju, učili o njoj i strahovali od nje – ako već nismo oboleli.

O ljudskim strastima najviše su mislili i o njima pisali oni koji su ih najdublje u sebi preživljavali – bili su to hrišćanski svetitelji i oci Crkve kroz vekove, a naravno, i velili stvaraoci kroz istoriju. Mnogo kasnije, tek od 19. veka, strastima su se bavili i učeni psiholozi da bi i oni, kao i njihovi slavni prethodnici, iako proučavaju strasti na drugi način, stigli do sličnih zaključaka o prirodi strasti, njihovim uzrocima, načinima njihovog manifestovanja, kao i o čovekovoj borbi sa njima.

Za svetog Jovana Lestvičnika „stras je zlo“, sadržaj pomisli i htenja srca koja teže u duši ka štetnim željama i grešnim delima…

DUHOVNI LEK ZA DEPRESIJU

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige iz iste oblasti:

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “DUHOVNI LEK ZA DEPRESIJU”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara