MILOŠ S. MILOJEVIĆ (1-2)

Miloš S. Milojević (1-2) dva naslova:

1.Zabranjena istorija Srba

2.Putopisi dela prave Srbije

Br.strana: 443+443

Povez: mek

Format: 13x20 cm

 

 Cena: 1380,00 din

 

Sadržaj:Dva najznačajnija dela Miloša Milojevića koja čine jednu celinu i zaokružiju jednu temu- Istoriju Srbije !

1.ZABRANJENA ISTORIJA SRBA -Zašto je Milojevićeva istorija zabranjena već 141 godinu?! Ko stoji iza te zabrane u svetu i kod nas Srba?!

Kao kad se otvore bezgranične nebeske kapije tako ćete moći da otvorite vrata istorije sopstvenog naroda kada pročitate ovu dokumentovanu i argumentovanu knjigu - zabranjivanu, spaljivanu, ali, ipak ŽIVU...

Zbog čega je ova knjiga bila zabranjena?

Zbog toga što daje istinu o srpskom narodu. Miloš Milojević nije imao dlaku na jeziku, a bio je strogo pobožan, i jednostavno je napisao istinu. Nije pisao laži, da se nekome sviđaju a nekome ne. On je jednostavno napisao ono što je istražio. A šta je to istraživao i šta je koristio kao izvore, to danas ni jedan tim od dvestotinak eksperata, i to ruske Akademije istoričara, ne bi mogao da sledi, naročito u onom delu gde govori o Slovenstvu u Aziji. Vrlo važan elemenat jesu i njegovi putopisi i gradivo za Običaje ukupnog naroda srpskog. Jer, on je shvatio običaje, pa zatim jezik, razumeo njegov logički sistem, što ga je potom dovelo do Indije. Sve to zajedno vodi do Indije. Svakoga ko se ne plaši germanskog katedrizma i političkih ideologija koje se nazivaju kritičkim istorijskim pravcem to naime vodi do Indije, a onoga koji sam sebe laže to vodi do sedmog veka. U Indiji je Miloš S. Milojević sakupio, nešto preko 4470 srpskih toponima – znači imena gradova, reka, planina, jezera, oblasti sa prostora Indije, Kine, Bliskoga Istoka, Severne Kine, pa dalje sve do Južne i Zapadne Evrope.

2. Putopisi dela prave Srbije

Cilj putovanja je bio da neposredno, na terenu prikupi i iznese podatke o stanovništvu i naseljima ovih krajeva, koji su se još uvek nalazili pod turskom vlašću.Postao je prvi civilni putopisac, koji je u periodu 1871–1877 objavio U predgovoru prve sveske „Putopisa“, iz 1871. godine, o ovom „opasnom poslu, kojeg niko nije želeo da se primi, pa čak ni mlađi ljudi“ je zapisao:

Putopisi, uz etničku pripadnost i raspored stanovništva po naseljima, sadrže podatke o poreklu stanovništva, njihovo religijsko i nacionalno osećanje pripadnosti, običaje, predanja, izgled nošnje, legende, pesme, priče, anegdote, njihov odnos prema državnoj upravi i drugim etničkim zajednicama. Putopis sadrži obilje podataka o stanju duhovne kulture stanovništva, s nađenim vidljivim pisanim i živopisanim tragovima o crkvama i crkvištima, manastirima i manastirištima, džamijama, grobljima, nadgrobnim pločama, raznim spomenicima, natpisima, kao i ostacima svetovnih građevina, poput tvrđava, kula, mostova, toplih banja, česmi, itd.U Putopisima je opisao ukupno 1.140 naselja i gotovo za sva je objavio podatke o etničkom sastavu, a za većinu i brojeve kuća.U okviru putopisa, Milojević je istakao i činjenicu da su sa arbanaškim kolonijalnim pritiskom, još tada mnogi Srbi proterani, dok se jedan deo preostalog stanovništva, poarbanašio.

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com