PELAGIĆEV ilustrovani NARODNI UČITELJ

Povez: tvrd

Br.strana: 946, sa dodatkom kolornih slika biljaka

Format: 18x24cm

Cena: 1950,00 din

 

Sadržaj:  Najnovije izdanje Pelagićevog narodnog učitelja koje je pred Vama je i dalje aktuelna, najobimnija i najkorisnija knjiga o zdravlju koja odoleva vremenu i širi horizonte svesnosti o značaju zdravlja čovekovog i zdrave prirodne sredine...

 Knjiga koju bi trebalo imati svako domaćinstvo. Najbolja knjiga koja je izašla na našim prostorima na temu “narodnog lekara”, prepuna recepata i preporuka za lečenje raznih oboljenja. Osim veze sa prošlošću (prvo izdanje Narodnog učitelja štampano je daleke 1879. godine), današnjem čitaocu se u ovoj knjizi nudi i praktična korist u svakodnevnom životu, sto je Vasi Pelagiću i bio prvenstveni cilj.

Vasa Pelagić, u narodu je postigao popularnost svojim delom ,, Narodni učitelj "u kome je objavio mnogobrojne savete o potrebama zdravog načina života kao i pouke za razvijanje i održavanje telesnog i umnog zdravlja i moralne jačine. Knjiga je pisana jednostavnim, jasnim jezikom, razumljivim za široke narodne mase.

 Ne suprotstavljajući se medicini Pelagićeva knjiga ,, Narodni učitelj ukazuje na bezbrojne mogućnosti domaćih lekovitih sredstava i njihovog blagotvornog dejstava poput: lekovitog bilja, povrća i voća.  U knjizi su obuhvaćena narodna iskustva u lečenju i pouke koje obuhvataju sve životne potrebe čovekove: vazduh, vodu, hranu, vežbe, rad i odmor, materinski i dečiji dodatak. Obrađene su i teme zemljoradnje(mesečni radovi u poljoprivredi tj.šta treba raditi u kom mesecu raditi, raznovrsne pouke za zemljoradnju i pokućstvo ), voćarstva , stočarstva, pčelarstva, domaćinstva ...

 Poseban i glavni akcenat je  stavljen na JEVAĐELJE ZDRAVLA I JEVANĐELJE LEČENJA bolesti( sve vrste bolesti i njihovo lečenje )kao studiozno obrađen odeljak – lekovitost biljaka i domaćih namernica kao i uputi oko gajenja, branja i čuvanje lekovitih biljaka (sa domaćim i latinskim nazivom)

       

      

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com